- 1、有哪些信誉好的足球投注网站(book118)网站文档一经付费(服务费),不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。。
- 2、本站所有内容均由合作方或网友上传,本站不对文档的完整性、权威性及其观点立场正确性做任何保证或承诺!文档内容仅供研究参考,付费前请自行鉴别。如您付费,意味着您自己接受本站规则且自行承担风险,本站不退款、不进行额外附加服务;查看《如何避免下载的几个坑》。如果您已付费下载过本站文档,您可以点击 这里二次下载。
- 3、如文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“版权申诉”(推荐),也可以打举报电话:400-050-0827(电话支持时间:9:00-18:30)。
- 4、该文档为VIP文档,如果想要下载,成为VIP会员后,下载免费。
- 5、成为VIP后,下载本文档将扣除1次下载权益。下载后,不支持退款、换文档。如有疑问请联系我们。
- 6、成为VIP后,您将拥有八大权益,权益包括:VIP文档下载权益、阅读免打扰、文档格式转换、高级专利检索、专属身份标志、高级客服、多端互通、版权登记。
- 7、VIP文档为合作方或网友上传,每下载1次, 网站将根据用户上传文档的质量评分、类型等,对文档贡献者给予高额补贴、流量扶持。如果你也想贡献VIP文档。上传文档
查看更多
第十讲 阅读理解题型及常规答题方3.doc
第十讲 阅读理解题型及常规答题方法 6、因果句常考 命题者常以文中因果句命制一些考查文中两个事件内在的因果关系的试题,或出些概括文意、段意试题。一般以推理性题型和主旨大意题型出现,兼顾少量其它题型。表示因果关系的词有:because, since, for,as, therefore, consequently, result in, originate from 等。 例1. Why? Because company executives are afraid of the bad publicity that would result if the public found out that their computer had been misused . They hesitate at the thought of a criminal boasting in opera court of how… Q:The passage is mainly about______ . (A) why computer crimes are difficult to detect by systematic inspection. (B) Why computer criminals are often able to escape punishment. (C) How computer criminals manage to get good recommendations from their former employers. (D) Why computer crimes cant be eliminated. (分析:选D项。属主旨大意型。文章前几段说到了利用计算机犯罪的人即使被抓,不仅不受惩罚,而且还会得到以前老板充满热情的推荐信。这是什么原因呢(why?)Because…作了回答。这也就是全文要告诉读者的关于计算机犯罪清除不了的原因,故选D。) 例2 … Certainly it (telephone) has extended the scope of human conflicts, since it impartially disseminates(传播)the useful knowledge of scientists and the nonsense of the ignorant, the affection of the affectionate and the malice(恶意)of the malicious. Q:The author describes the telephone as impartial because it______. (A) saves lives of people in remote places. (B) Enables people to live alone if they want to. (C) Spreads both love and ill will (D) Replaces much written communication. (分析:选C项。属逻辑推理型题。Since引导的从句表明电话不偏不倚地传播着科学家的真言,无知者的废话,仁者之爱心,恶者之恶意。因此,从这句话我们可以推断出电话spreads both love and ill will故选C)。 例3 … The primary reason why it was revolutionary is that it led to great social change…(见《分册》P19页例6) Q:According to the author, the introduction of the composer is a revolution mainly because . (A) the computer has revolutionized the working of the human mind. (B) The computer can do the tasks that could only be done by people before. (C) It has helped to switch to an information technology. (D) It has a great potential impact on society. (分析:选D项。属逻辑推理型题。原段首句就交待了没有什么技术发展比计算机革命对我们生活产生的影响要大。然后指出工业革命之所以是一切革命在于它导致了巨大的社会
有哪些信誉好的足球投注网站
文档评论(0)